Sport
Tricolorii pierd calificarea la Euro, zdrobiţi de bieloruşi în Polivalentă

Naționala masculină de handbal a României a ratat calificarea la Campionatul European, după ce a fost învinsă de Belarus, 32-22, într-un meci decisiv desfășurat în Sala Polivalentă din Craiova.

Încurajaţi de 3.000 de suporteri, tricolorii nu au dat nicio clipă impresia că se pot bate d la egal la egal cu adversaarii, care au început în forţă, scor 4-0, şi şi-au mărit treptat avantajul. Au evoluat pentru România: Popescu, Iancu (portari) Mocanu 5 goluri, Ramba, Grigoraş 5, Csepreghi 4, Ghionea 2, Racoţea 2, Capotă, Şandru 2, Pavel 1, Rotaru, Sadoveac, Fenici, Onyejekwe, Thalmaier 

Selecţionerul Xavier Pascual a mulţumit fanilor craioveni şi a declarat că rezultatul este explicat prin diferenţa de valoare dintre cele două echipe:

„În primul rând doresc să mulțumesc publicului din Craiova pentru atmosfera creată. Ne-am prezentat foarte prost şi ne-a învins o echipă care este mult peste noi. Este ca și cum s-ar fi înfruntat un transatlantic și o barcă micuță. Suntem departe de nivelul ridicat al celor din Belarus. Nu am câștigat nici un duel unu contra unu nici în atac nici în apărare. Probabil din zece meciuri care le-am juca contra lor nu am câștiga niciunul sau maxim unu. Acesta este realitatea pe care o avem la nivel de națională. În Belarus am câștigat pentru că i-am surprins. Atunci, ei credeau că ne vor bate foarte ușor. Nu trebuie să ne înșelăm vizavi de nivelul nostru. Este o problemă de calitate. Ei sunt mai buni. Nu există termen de comparație”, a spus tehnicianul spaniol.

Craiovean la origine, Valentin Ghionea a declarat: „Atmosfera de la Craiova a fost frumoasă, prielnică pentru a câștiga un meci, dar jocul nostru nu a fost așa de bun. Pentru asta ne pare rău, pentru că am muncit mult în această săptămână, să pregătim meciul cu Belarus. Ei l-au pregătit mai bine decât noi, îi felicit pentru victorie. Noi mai avem încă de muncit pentru a ajunge la acest nivel”.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.